Sajtos réteskosárka
Hozzávalók:
1 cs. réteslap
20 dkg sajt (többféle vegyesen)
2 dl tejföl
2 tojás
1 ek. liszt
szerecsendió
petrezselyem
vöröshagymakrém (vagy 1 kis fej hagyma)
Ha friss hagymát használok, apróra vágom, és kevés olajban megpirítom. A sajtokat lereszelem és összekeverem a többi hozzávalóval.
A réteslapból kb. 8 x 8 cm-es négyzeteket vágok és 4-4 lappal kibélelem a muffinformát. Nem kell kikenni! ¾ részéig megtöltöm a sajtos masszával és 180 °C-os sütőben megsütöm .Óvatosan egy villa segítségével kiszedem a formából, hogy ne törjön össze nagyon a rétestészta, és vagy rácsra teszem vagy több rétegű konyhai papírtörlőre, különben nagyon benedvesedik az alja. Minél frissebben tálalom, annál jobb, de hidegen is finom.
|