| Bevallom őszintén, hogy ezt az ételt most készítettem először, pedig a recept már sok éve lapul a gyűjteményemben. Csak azt sajnálom, hogy nem került elő előbb. Ha valaki szereti a földimogyorót, mint én, és az azzal készült ételeket, biztos, hogy bekerül a kedvenc receptjei közé. Fantasztikusan finom.
Ázsiai burgonya
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya
25 dkg földimogyoró
10 dkg mazsola
5 dkg Ráma margarin
2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
2 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
Egy közepes tepsit kivajazok, a krumplit karikára vágom, és a tepsibe rakom, megsózom, rászórom a megmosott mazsolát és a következő mártással leöntöm.
A tejszínbe keverem a fűszereket, a margarint, a leveskockát és a tűzre teszem, míg a leveskocka feloldódik benne, majd hozzákeverem a darált mogyorót. 200 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: mivel én sós mogyorót használtam, ezért csak a fél leveskockát tettem bele, nehogy túl sós legyen. Először gondolkodtam, hogy kihagyom a mazsolát, mert a gyerekek mindig kipiszkálják mindenből, de nem bántam meg, mert az édes gyümölcsös, meg a megpirult mogyorós íz nagyon kellemes ízkombinációt alkot együtt.
| |