| Nagyon szeretem a különféle kenceficéket. Néha vendégeknek is készítek ilyesmit, egyszerre többfélét. Friss fehérkenyérrel, magos kenyérrel és pirítóssal tálalva mindenki magának kenegeti, hozzá többféle zöldséget (uborkát, paprikát, paradicsomot, lilahagymát, retket) kínálok. 
  
  Töpörtyűkrém 
  
Hozzávalók: 
20 dkg töpörtyű 
2 főtt tojás 
1 csokor újhagyma vagy  
egy kis fej vöröshagyma 
só 
bors 
pirospaprika 
mustár 
  
Először a töpörtyűt darálom meg, majd hozzáteszem a tojásokat, a hagymát és ízlés szerint a fűszereket is. Krémesre keverem, és jól lehűtöm.  
Megjegyzés: úgy is nagyon finom, ha nem darálom le ennyire krémesre, a tojást is villával töröm össze, a hagymát is csak apróra vágom, és úgy keverem össze. Mindenképpen bőre nélküli töpörtyűt használjunk! 
  
 
 
 |  | 
Betty!
Örülök, hogy nektek is ízlett, nekünk is a kedvencünk a tojáskrémmel vetekedve.:)