| Töki pompos
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg főtt burgonya
tej
3 dkg élesztő
só
30 dkg kockázott bacon
2-3 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt egy csipetnyi cukorral és kevés tejjel felfuttatom. A burgonyát sós vízben kockára vágva megfőzöm. Jól leszűröm, és még melegen összetöröm. Ha kihűlt hozzákeverem a liszthez, sózom, az élesztővel és langyos vízzel, kenyértészta állagú kelt tésztát gyúrok. Duplájára kelesztem. Egy nagy tepsit kiolajozok, a tésztát tepsi nagyságúra kinyújtom és a tepsibe teszem. A fokhagymát és kevés sót elkeverek a tejfölben és rákenem a tésztára. Bőven megszórom baconnal és a szeletekre vágott hagymával. Előmelegített 200 °C-os sütőben félig megsütöm, ekkor ráteszem a reszelt sajtot, és készre sütöm.
Megjegyzés: nagyon finom frissen, de másnap mikróban melegítve is nagyon jó volt. Eddig sima kenyértésztából készítettem, most próbáltam először burgonyával, így sokkal ropogósabb frissen, másnap meg sokkal puhább maradt.
| |
Meg fogom én is csinálni egyszerü és biztos finom.