|
Sonkás-tojásos rétes
Hozzávalók:
1 csomag leveles-vajas tészta
5-6 db főtt tojás (nagyságtól függően)
25 dkg füstölt sonka v. tarja
1 dl tejföl
fél fej hagyma
10 dkg reszelt sajt
só
bors
petrezselyem
A sonkát ledarálom, a tojásokat villával összetöröm, hozzákeverem a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet.
A leveles tésztát 2 részre vágom, egyenként kinyújtom, megtöltöm a sonkás töltelékkel, mint a rétest, feltekerem, megkenem felvert tojással és előmelegített 200 °C-os sütőben megsütöm. A teteje gyorsan pirul, ezért lefedem egy darab alufóliával, hogy alul is jól átsüljön. Melegen a legfinomabb, de hidegen sem rossz. Érdemes a maradékot mikróban megmelegítve fogyasztani.
Jó előételnek is melegen, salátával tálalva.
| |
Az első képen aztán láttam, hogy fél kg-os a tészta, köszönöm!
„ Kedves Aliz, 275 grammos tésztat használsz? Ahogy láttam,ebből is többféle kiszerelés létezik. Én a Lidlben szoktam venni, biztos ami biztos,inkább megkérdezem:-)
Nagyon finomakat sutok-fozok Toled,köszönet a sok jó receptert! V.Renáta