Tojáslikőrös-fehércsokikrémes torta
Hozzávalók:
A csokis piskótához:
5 tojás
10 dkg keserű csoki
3 ek cukor
5 ek liszt
A krémhez:
20 dkg fehércsoki
4 dl Hulala (vagy tejszín)
1 dl tojáslikőr
A tojások fehérjét felverem a cukorral, a sárgáját a liszttel és az olvasztott csokival habosra keverem. A két masszát óvatosan összekeverem és egy kerek tortaformában, aminek az alját sütőpapírral bélelem ki, megsütöm kb.170 °C-os sütőben.
Közben a tojáslikőrt a csokival felmelegítem a mikróban, de csak óvatosan, félpercenként megkeverve, és csak addig melegítve, míg kezd folyós lenni. Utána már az edény melegétől is felolvad, ha közben kevergetem. Hagyom hűlni.
Közben felverem a Hullalát (cukrászhab) és a kihűlt csokit hozzákeverem. Még ízlés szerint lehet hozzá adni egy kis porcukrot és tojáslikőrt.
A kihűlt tortalapot 3 részre vágom, megtöltöm a krémmel, kívülről is bevonom és kidíszítem.
Megjegyzés: Húsvétra készült a torta, de időhiány miatt csak egy egyszerű díszítést tudtam alkalmazni. Nagy sikere volt családi körben.
|