| Ananászos rántott szelet
Hozzávalók:
8 szelet hús (csirkemell vagy sertéscomb, karaj)
1 doboz körananász
15-20 dkg sajt
só, bors
petrezselyem
tejföl
tojás
zsemlemorzsa
olaj
Szokásos rántott hús készítek azzal a különbséggel, hogy a panírban a tojáshoz, tojásonként egy púpos evőkanál sűrű tejfölt keverek. Ettől kicsit vastagabb és sokkal finomabb lesz a panír.
A bepanírozott és bő olajban megsütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Minden hússzeletre egy karika ananászt teszek, majd egy-egy sajtgombócot. Ehhez kb. 15-20 dkg sajtot lereszelek, keverek hozzá egy csokor apróra vágott petrezselymet, borsozom és csak annyi tejfölt (1-2 kanálnyi) adok hozzá, hogy összegyúrva jól formázható gombócokat tudjak belőle készíteni. Minden ananászkarika közepére teszek egy-egy gombócot és forró sütőbe tolva addig hagyom bent, amíg a sajt ráolvad, a hús meg jól átforrósodik.
Megjegyzés: a tejfölös panír kivételével ezt a receptet valamikor nagyon régen egy Galambos Erzsivel készült cikkben olvastam, aki akkor úgy nyilatkozott, hogy ez egy jó vendégváró étel, mert a húst előre meg lehet sütni, s amikor megérkeznek vendégek, be lehet tenni a sütőbe. Mire levetkőznek és megeszik a levest, már tálalható is. Nagyon mutatós és finom.
| |
Kedves Erzsó!
Az ízén nem változtat, csak a látványán. Örülök, hogy ízlett.:)