| Lazacfilé tejszínes szósszal
Hozzávalók:
1 kg lazacfilé
2 dl tejszín
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
diónyi gyömbér
színes bors
só
A bőrétől megtisztított lazacot ujjnyi széles szeletekre vágom, sózom és durvára tört színes borssal megszórom.
A vajat egy serpenyőben felolvasztom és a lereszelt gyömbért, és fokhagymát kicsit megpirítom benne. Lapáttal kiszedem, és félre teszem. A vajban a lazacszeleteket megsütöm, kiszedem, és melegen tartom. A serpenyőbe visszateszem a fokhagymát és a gyömbért, beleöntöm a tejszínt, sózom, citromlével ízesítem és összeforralom. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom. Szűrőn átnyomkodom, és a halra öntöm.
Fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.
| |