| Barackmag
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin
11 dkg darált dió
3 ek. kakaópor
1 mk. Sütőpor
Krémhez:
½ l tej
4 púposabb ek. liszt
15 dkg porcukor
15 dkg Ráma margarin
keserűmandula aroma
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és hűtőben pihentetem.
Kis golyókat formázok belőle, és vajazott formákba nyomkodom. 200 °C-os sütőben megsütöm. Vigyázni kell, nehogy megégjen, mert a kakaó miatt nem igazán látni, hogy barnul. Óvatosan kiszedem a formából és kihűtöm.
Közben elkészítem a krémet. A tejet a liszttel sűrűre főzöm és kihűtöm. A margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a kihűlt lisztes keveréket, majd annyi mandulaaromával ízesítem, hogy kellemes mandulás íze legyen, de ne legyen túl zöld, ha színes az aroma.
Megjegyzés: legalább 1 nappal előbb kell elkészíteni, mert ennyi idő kell, hogy krémtől a tészta kicsit megpuhuljon. Nagyon finom, omlós süti. Kicsit macerás, de megéri a fáradságot. Nálunk nem hiányozhat a karácsonyi sütik közül. Formát minden nagyobb áruházban (Tesco, Auchan) lehet kapni és a piacokon is.
A Barackmag készítését meggyorsíthatjuk, ha formák helyett alufóliát használunk. Így elég egyetlen forma, nem kell vajazni, és egyszerre annyit készíthetünk, amennyi egy nagy tepsiben elfér.
3 rétegű alufóliából akkora darabokat vágok, hogy a formát bőven ki lehessen vele bélelni. A tésztából golyókat formálok, és az alufólia darabbal együtt nyomom bele a formába egyetlen mozdulattal. Az alufóliával együtt kiveszem és a tepsibe rakom. Ha megsűlt, csak kicsit széthúzom a fóliát és kifordul belőle a megsül fél kagyló.
| |
Köszönöm az ötletet.:)