|
Gesztenyés metélt
Hozzávalók:
25 dkg gesztenye
25 dkg liszt
3 tojás
6 dkg Ráma
0,6 l tej
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. rum vagy aroma
csipet só
A tojás összekeverem a gesztenyemasszával, csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, majd rugalmas tésztává gyúrom. Nagyon vékonyra kinyújtom (még vékonyabbra, mint ahogy én a képeken) , és metéltet készítek belőle.
A tejet felforralom és kifőzöm benne a tésztát. (Ezt a mennyiséget 2 részletben.) Leszűröm és letakarom, hogy ne hűljön ki.
A 2 tojássárgáját összekeverem az olvadt margarinnal, kevés porcukorral, vaníliás cukorral, rummal és a maradék gesztenyemasszával, és ha maradt egy kevés tej a főzés után, (ami eléggé besűrűsödik és nagyon kevés lesz) akkor azt is, és beleforgatom a tésztát. A tojások felvert habját is lazán beleforgatom és vajas, zsemlemorzsás hőálló tálba öntöm. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.
| |