| Valamelyik szakácskönyvből való ez a recept, de már olyan régóta készítem (kb. 15 éve), hogy nem emlékszem honnan származik. Nagyon egyszerű a hús elkészítése és nagyon finom.
Eredeti recept szerint vegyesen készül kicsontozott csirkéből és sertéshúsból, most kivételesen csak csirkemellből készítettem, de vegyesen jobb. Kell bele a kicsit zsírosabb sertéshús is.
Ormánsági párolt falatok rizsropogóssal
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
(vagy csirke és sertés fele-fele arányban)
liszt
só
bors
Vegeta
majoránna
olaj
1 dl tejföl
A húst kisebb szeletekre vágom, sózom, borsozom, lisztbe mártom és kevés olajban mindkét oldalát elősütöm. A húst kiszedem egy hőálló tálba, a maradék zsiradékba 1 dl vizet öntök, Vegetát és majoránnát teszek hozzá, majd felforralom. Hozzáadom a tejfölt, 1 ek. lisztet és a húsra öntöm. Fóliával letakarom, és 20 percig párolom. Mielőtt elkészül, leveszem róla a fóliát, és a tetejét megpirítom.
Megjegyzés: mivel ezt nem otthon, a saját elektromos sütőmben sütöttem, hanem egy gázsütőben, sikerült jól kiszárítanom. Eredetileg ez egy szaftos étel, azért is jó hozzá a rizskrokett.
| |
Szia, en ezt az etelt mazas edenyben keszitem. A csaladom is imadja. A rizsropogost is nagyon szeretik, meg a fiam aki nem szereti a rizst az is megeszi .