| Ehhez hasonló ételeket akkor készítek, amikor nincs semmi előzetes elképzelésem, gyorsan kell valamit összedobni és van valami, amit fel kell használni. Ebben az esetben egy megkezdett kukoricakonzerv volt az alap, meg egy nagyobb csirkemell filé. Még megnéztem, hogy mi van a hűtőben és egész jó lett a végeredmény.
Rakott csirke
Kb. 1 kg nyers krumplit legyalultam nagyon vékony szeletekre. Kb. 2 dl tejfölbe jócskán kevertem Taco szószt, mert épp azt találtam Chili szósz keresése közben. (Bármilyen fűszeres szósz jó lett volna hozzá.) Alaposan megsóztam, mert a krumpli sok sót vesz fel. Ebbe tettem a krumplit és kézzel kevertem össze, különben az összetapadt szeletek közé nem jutott volna rendesen a mártásból. A csirkemellet kis szeletkékre vágtam és villámpáccal bepácoltam. Jobb lett volna, ha van itthon mexikói, ha már a krumplira Taco szósz került, de a fokhagymással is nagyon finom lett. Karikára vágtam egy hagymát, 2 paprikát (az egyik csípős volt), meg 2 db paradicsomot.
Egy kisebb tepsit jó alaposan kivajaztam, a szószos krumpli felét beleöntöttem, erre jöttek a zöldségek, meg a ¾ doboz kukorica, rá a pácolt hússzeletek és rá a maradék krumpli.
Betettem a 200 °C-os sütőbe és addig sütöttem, míg a teteje jó ropogósra nem pirult.
Megjegyzés: nem takartam le fóliával, mert akkor a tejföl miatt sok levet eresztett volna, így mire krumpli a tetején ropogósra sült, addig a többi alatta szaftos és puha lett.
| |
Szia Enci!
Örülök, hogy ízlett.:)