Réteges-pudingos
Hozzávalók:
2 egész tojás
2 dkg szalakáli
4 ek. tejföl
4 ek. olvasztott Ráma margarin
2 ek. cukor
liszt
Krémhez:
Csokishoz
½ l tej
1 zacskó csokis puding
5 dkg margarin
12 dkg cukor
2 ek. liszt
2 ek. kakaópor
Puncsoshoz:
½ l tej
1 cs. puncspuding por
5 dkg margarin
12 dkg cukor
2 ek. liszt
rum
A liszt kivételével a tészta hozzávalóit összekeverem, majd annyi lisztet adok hozzá, amennyit felvesz, hogy ne ragadjon.
A tésztát 3 részre osztom, nagyon vékonyra kinyújtom és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm külön-külön, majd félbe vágom, így 6 lapot kapok.
Elkészítem a pudingokat külön-külön az előírás szerint. A végén belekeverem a margarint. A puncsos ízét egy kis rummal vagy rumaromával, a csokisét kakaóporral erősítem.
Felváltva töltöm meg a lapokat a meleg krémmel, majd fóliát és egy vágódeszkát a tetejére teszek és súlyokkal kissé lenyomatom, hogy egyenletes legyen a tészta és a krém vastagsága.
Kihűlés után csokival vonom be a tetejét. A csokit mikróban olvasztom fel kevés margarinnal vagy tejszínnel együtt, hogy puhább legyen, ha megszilárdul, és ne törjön a szeleteléskor.
Legalább 1 nappal előbb el kell készíteni, hogy a tészta megpuhuljon.
Megjegyzés: eredetileg 5 lapot kell sütni külön-külön, de siettem, így 3 lapot sütöttem, amit félbe vágtam. Így megmaradt egy lap, amit édes morzsának elhasználtam más sütihez. Ha külön sütöm, akkor kicsit vékonyabbak lesznek a lapok , ami jobb is, mert nálam a nagy tepsi is kisebb, mint az átlagos gázsütők tepsije.
|
11:52 Anita: Szia Alíz! A réteges pudingoshoz ha 5 lap kell, akkor 5 részre osszam a tésztát? Kisebb a tepsim mint a sütőm, ill. van egy hosszúkásabb, de nem széles, ha félbevágnám, nem lenne túl nagy a süti. A szalakáli csak a sütéskor büdös?Köszi!
Áthoztam ide Anita kérését, mert a cahten nem lehet sokat írni.
Ha sütődnek a nagy, gyári tepsijét veszed, az elég nagy. Az enyém se ér teljesen végig a 2 oldalán, mert van egy lyukacsos perem, hogy légkeverésnél tudjon a levegő áramolni. Ha kisebb tepsiben sütöd, akkor egyenként kellene megsütni, és az elég hosszadalmas. Ha kisebb hosszúkás tepsiben sütöd, akkor azt nem szabad kettévágni, hanem abban kell az 5 lapot megsütni egymás után. Ha vastag lesz a tészta nem lesz olyan finom. Annyi részre osztod a tésztát, ahány lapot sütsz. Ha a nagy tepsiben, amit utána kettévágsz, csak 3 részre, ha egyenként sütöd, akkor temészetesen 5 felé.:)