| Rizsropogós
Hozzávalók:
20 dkg rizs
8 dkg húsos szalonna
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg liszt
5 dkg vaj
1 dl tej
2 tojás
só
bors
szerecsendió
zsemlemorzsa
A rizst sós vízben megfőzöm. A szalonnát kisütöm, ebben megpirítom az apróra vágott hagymát. A vajból, lisztből, tejből jó sűrű besamelt készítek. Hozzáadom a rizst, a hagymás szalonnát és 1 tojást. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítem. Ha kihűlt, golyókat vagy rudakat formázok belőle, bepanírozom, és bő olajban megsütöm.
Megjegyzés: amikor beleteszem a forró olajba nem várom meg, míg az egyik oldala megsül, mert akkor a másik fele kireped, hanem rövid idő múlva megforgatom és ezt többször megismétlem, míg elkészül, akkor szép egyenletes lesz.
| |
Kamilla!
Én oldalashoz csináltam! Paprika, paradicsom, só, bors, majoranna, szósznak Jamietől tejföl, citrom reszelt héja, só, petrezselyemzöld
„ Kedves Alíz!
Biztosan nagyon fincsi ez a köret...
elkészítem.:)
Azt szeretném megkérdezni,hogy milyen
főétel illene hozzá leginkább?:)
Köszönöm:)