| Ez a kukoricás-chilis bab az egyik kedvencünk. Elég gyorsan elkészül, és nagyon finom. Már nagyobb társaságnak is készítettem, akkor inkább én főztem hozzá a babot, de konzervvel gyorsabb és úgy is finom. Most 8-10 főre készítettem.
Chilis-kukoricás bab
Hozzávalók:
1,5 kg darált sertéshús
20 dkg húsos szalonna
2-3 fej hagyma (nagyságtól függ)
2-3 paprika
4-5 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 kis paradicsompüré
2 konzerv kukorica
3 konzerv vörösbab
chili
só
paprika
Erős Pista
A kockára vágott szalonnát a hagymával együtt megpirítom. Hozzáadom a darált húst, és addig forgatom, sütöm, míg kifehéredik. Ekkor hozzáadom az apróra vágott paprikát és a héja nélküli felkockázott paradicsomot, majd a paradicsompürét, a paprikát, az áttört fokhagymát és a többi fűszert. Pontosan nem tudom mennyit, ugyanis először kevesebbet teszek bele, és még többször is utána ízesítem. Ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti pl. csípősen. Csak annyi vizet adok hozzá, hogy le ne égjen, de a hús is és a paradicsom is enged levet. Lefedve majdnem készre párolom. Végül hozzáadom a konzerveket. A kukoricának a levét is, de a babot a leve nélkül. (Annak nagyon konzervíze van.) Együtt készre főzöm.
| |
Szia Verus!
Mivel nálam az az étel a gyorsételek kategóriájába tartozik, ezért mindig konzervből készítem. Talán egyszer főztem hozzá babot, de nem tudnám megmondani, hogy mennyi volt a súlya. Ha többet főzöl, mint amennyit felhasználsz ehhez az ételhez, akkor készíts belőle pl. hagymás babsalátát, biztos nem veszik kárba.:)