A „4 évszak ételei” című szakácskönyvből származik a recept. Kiadós és nagyon finom vendégváró falat. Már sokszor kipróbáltam és mindig bejött.
Tésztában sült kolbász
Hozzávalók:
40 dkg lángolt kolbász (vagy cserkészkolbász)
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
3 tojás
só
cukor
Langyos tejbe morzsolom az élesztőt, amibe egy csipetnyi cukrot is teszek és felfuttatom. A lisztet először a puha vajjal, összekeverem, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojásokat és a sót. Alaposan kidolgozom és letakarva 30-40 percig kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtom, és 2 cm-es csíkokra vágom. A tésztacsíkokba egy-egy darab kolbászt tekerek, tojással megkenem és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: miután megkenem a tojással, megstórhatom szezámmaggal is.
|