| Grillezett hústekercs
50 dkg pulykamell filé
25 dkg darált sertéshús
1 tojás
reszelt hagyma
só
bors
curry
zsemlemorzsa
A darált húst összekeverem a hagymával, a fűszerekkel és a tojással. Csak annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy a tojás nedvességét felszívja egy kicsit és jól kenhető massza legyen. A fűszerekből ízlés szerint teszek bele. (Általában egy diónyi gombócot fél percre a mikróba teszek, így nem kell a nyers húst kóstolni és jobban érezni, hogy milyen lesz megsütve.)
A pulykamellből nagy szeleteket vágok, jó vékonyra klopfolom, megsózom és rákenem a darált húst. Feltekerem és folpack fóliába csavarom. Ha előző nap készítem, akkor a hűtőszekrénybe teszem, de mielőtt felhasználom legalább egy fél órára beteszem a mélyhűtőbe, de nem fagyasztom meg teljesen. Éles késsel 1 cm-es karikákra vágom. A karikákat deszkára fektetem, és egy grillpálcikára felfűzöm.
Jelen esetben a saslik egyik alkotóeleme volt, így pálcikánként csak egy tekercset raktam rá, de többnyire 4 ilyen tekercset szoktam egy pálcikára felfűzni.
Előmelegített grillrácson megsütöm, miközben olajjal egyszer-kétszer megkenem
| |