| Sárgadinnye leves
Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
1 l tej
1 cs. vaníliás Aranka krémpor
cukor
likőr (jelen esetben sárgadinnyés vodkalikőr)
A sárgadinnyét meghámozom, a magokat eltávolítom, feldarabolom. Egy keveset félreteszek, a többit egy turmixba rakom és pépesítem. Hozzáadom az krémport (vagy főzés nélküli pudingport), és felöntöm annyi tejjel, amennyi a turmixba fér. Az enyém nem túl nagy, így azt a tejmennyiséget, ami nem fér bele, utólag keverem hozzá. Ízlés szerint adok hozzá cukrot, ami függ a sárgadinnye édességétől, de bele kell számítani, hogy a főzés nélküli pudingok, illetve krémporok cukrozottak. Tálalásig hűtőbe teszem.
A félretett dinnyét apróra vágom, és a likőrbe áztatom.
Tálaláskor azt a likőrt, amiben a dinnyekockák áztak, a leveshez öntöm. A csészékbe dinnyekockát teszek, rámerem a levest és nagyon hidegen, tejszínhabbal tálalom.
| |