| Pirított zöldséges sertés
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
20 dkg gomba
1 cikk káposzta
2 db sárgarépa
1 fej hagyma
arasznyi póréhagyma
1 kisebb cukkíni
3 gerezd fokhagyma
2 db paprika
diónyi gyömbér
bors
szójaszósz
1 púpos ek. étkezési keményítő
1 ek. barna cukor
A zöldségeket felaprítom. A csíkokra vágott, gyengén sózott húst kevés olajban félig megpirítom, hozzáadom a sárgarépát, hagymát és tovább pirítom, majd a káposztát, a gombát és a cukkínit is. Kevergetve készre pirítom. Közben összekeverek egy pici vizet a keményítővel, a fűszerekkel, a cukorral és a szójaszósszal. (A szójaszósszal bőven bánok. Ha nem elég sós az étel, még utólag is szójaszósszal sózom.) Ezt a keveréket a zöldséges húsra öntöm, és 1-2 perc alatt besűrítem vele az ételt. Rizzsel tálalom.
| |