| Túrós rúd vagy pogácsa
Hozzávalók:
20 dkg Ráma margarin
45 dkg liszt
25 dkg túró
1 dkg élesztő
kb. 1,5 dl tejföl
só
tetejére reszelt sajt vagy dió/mandula
A margarint elmorzsolom a liszttel, az élesztőt belekeverem a tejfölbe, majd a sóval és a túróval együtt a margarinos liszthez adom. Jól összegyúrom. Ha túl lágy lenne kevés lisztet, ha túl kemény, még egy kis tejfölt teszek hozzá. Fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem 1-2 órára. Én előző nap készítettem el a tésztát és csak másnap sütöttem meg.
Ujjnyi vastagra nyújtom, ha pogácsát szeretnék készíteni belőle és valamennyire vékonyabbra, ha rudakat, különben elfekszenek a tepsiben. Tetejét megkenem tojással és megszórom reszelt sajttal. A pogácsák tetejére sajt helyett tehetünk fél diószemet vagy mandulát is. 200 °C-os sütőben megsütöm. Légiesen könnyű és finom lesz a végeredmény.
| |
Kedves Juno!
Én is szeretem ezt a pogácsát. Örülök, hogy ízlik.:)