|
Májragu
Hozzávalók:
30 dkg máj
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba (lemaradt a képről)
5 dkg húsos szalonna
2 paradicsom
1 paprika
só
bors
pirospaprika
Az apróra vágott szalonnát megpirítom a hagymával együtt, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat és a pirospaprikát. Pár percig kevergetem, majd a kockára vágott paprikát és paradicsomot is hozzákeverem. A gombát felaprítom, és azt is a májhoz adom. A zöldborsót mikróban egy kevés víz hozzáadásával félig megpárolom, majd ezt is a májhoz adom. Megborsozom, de a sót csak a végén adom hozzá. Lefedve addig párolom, míg a máj megpuhul. Ez nem tart sokáig, de a májtól függően változik. Csirkemáj gyorsabban, míg az idősebb sertésmáj hosszabb idő alatt puhul meg, de lényegesen rövidebb idő alatt, mint pl. a sertéshús.
Megjegyzés: ehhez eredetileg krumplipürét készítettem volna, de kérték a Hercegnő burgonya receptjét, így kivételesen ez lett a körete.
| |