| Hercegnő burgonya
Hozzávalók:
0,5 kg burgonya
2 tojássárgája
5 dkg vaj
só
szerecsendió
5-6 dkg reszelt sajt
A kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, majd alaposan leszűröm és hagyom egy kicsit szikkadni, hogy minél kevesebb víz maradjon benne. Összetöröm, de úgy, hogy ne maradjanak benne darabok. Hozzákeverem a vajat, a tojássárgájákat és a szerecsendiót, jól elkeverem, végül a reszelt sajtot is hozzáadom. Ha kell, még megsózom. Sima habos masszává keverem, majd egy habzsákba teszem és sütőpapíros (jelen esetben szilikonos) tepsibe rózsákat nyomok belőle. 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg pirulni kezd.
Megjegyzés: sajt nélkül kicsit könnyebb, sajttal meg finomabb. Ha a masszából karikákat nyomok a tepsire és úgy sütöm meg, párolt zöldséggel is megtölthetem.
| |