| Gondolom mindenkinek megvan a saját gyors spagetti receptje, amihez nem kell semmi különleges alapanyag. Szívesen pepecselek a bolonyai változattal is, de nem mindig van itthon darált hús, a milánóit is szeretem, de gomba még ritkábban akad, mivel a gyerekek nem nagyon szeretik. Ilyenkor marad a sonkás spagetti.
Gyors sonkás spagetti
Amíg a spagettit sós vízben kifőzöm, addig elkészül a mártás.
Apróra vágott hagymát egy kevés olíva olajban megpirítok, hozzáadom a csíkokra vágott sonkát, hozzányomok sok fokhagymát, kicsit együtt pirítom, felöntöm sűrített paradicsommal. Régebben paradicsomkonzervet használtam hígítva, de amióta kapható a papírdobozos, ami sűrűbb, de nem teljesen besűrített paradicsom, azóta inkább azt használom. Ízesítem sóval, pizzafűszerrel (ami tartalmaz többek között oregánót, bazsalikomot, rozmaringot) és cukorral. Összeforralom egy kicsit és hozzákeverem a tésztát. Akkor ízlik a legjobban, ha a fokhagyma is érződik benne, meg egy kicsit édeskés is. Reszelt sajtot szórok a tetejére.
Megjegyzés: bármilyen átlagos sajtot fel lehet dobni egy kis szárított parmezánnal.
| |