| Kukoricás-paradicsomsaláta
Hozzávalók:
1 doboz konzerv kukorica
6 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
10 dkg feta sajt
só
bors
petrezselyem
olíva olaj
ecet
A hagymát apróra vágom, sózom, hozzákeverek néhány kanál olajat, 1-2 ek. ecetet, a borsot és a petrezselymet. (Nem tudok pontos mennyiséget írni, mert én ezt kóstolgatni szoktam és még ebből is, abból is teszek hozzá egy kicsit, ha úgy érzem, hogy nem felel meg az ízlésemnek.) A paradicsomot nem túl kicsi kockákra vágom és összekeverem a hagymás olajjal. (Ha csak sima paradicsomsalátát akarok készíteni, akkor a karikára vágott paradicsomot keverek hozzá és beteszem a hűtőbe.) Ezután hozzákeverem a leszűrt kukoricát, morzsolok rá fetasajtot és összekeverem. Hűtőben tartom a tálalásig. Ha túl sokat áll, a paradicsom sok levet enged, ebből szoktam leönteni, hogy gusztusosabb legyen, és még teszek hozzá egy kis olajat és ecetet (vagy citromlevet), ha nem elég ízletes.
Nagyon jó saláta grillhúsok mellé.
| |