Citromos-boros pácolt pulyka
Hozzávalók:
½ kg pulykamell
só
Páchoz:
2 ek. citromlé
1 dl fehérbor
1 dl olívaolaj
fokhagymakrém
1 ek. rozmaring
1 ek. kakukkfű
2 ek. barnacukor
reszelt citromhéj
A pác hozzávalóit összekeverem. A húst egyforma nagyságú kockára vágom és sózom. Hozzáadom a pácot, és kézzel alaposan beleforgatom. Pár percig forgatom benne, és így szinte beszívja a pácot és egy kicsit opálos és sűrű lesz. Teszek közé 1-2 friss rozmaring ágat (ez elmaradhat, de nekem van egy nagy bokrom a kertben, és úgyis ritkán használom), lefedem, és hűtőszekrényben tartom a felhasználásig.
Pálcikákra fűzöm a húskockákat és grillben megsütöm.
Nagyon finom, különleges ízt ad neki a citromhéj-rozmaring-kakukkfű kombináció és a bor.
|