| Sajtleves
Hozzávalók:
2 húsleves kocka
5 dkg vaj
2 púpozott evőkanál liszt
1,5 dl bor
1 kk. fokhagymakrém
bors
szerecsendió
15 dkg edami sajt
2 ek. tejföl
2 tojássárgája
petrezselyem
A húsleveskockákat feloldom 1 liter vízben. A vajat felolvasztom, hozzákeverem a lisztet, majd fokozatosan a húslevest. Hozzáöntöm a bort, beleteszem a fokhagymakrémet és a fűszereket. Az egészet felforralom és beleteszem a reszelt sajtot, amit kevergetve felolvasztok benne. Végül a tojássárgájával elkevert tejfölbe néhány kanál levest keverek, és a többihez öntöm és a petrezselymet is beleszórom.
Pirítóst és kis kockára vágott sajtot kínálok hozzá. Ha sajtkockákat teszek a tányérba, és arra merem a forró levest, akkor csak megolvad, de egyben marad.
Megjegyzés: csak jól olvadó sajttal finom, különben a sajt nagyon szemcsés lesz a levesben.
(Planétás recept)
| |
Nagyon finom!