| Ezt a receptet Pécsi Ildikó fogyókúrás könyvében olvastam először valamikor régen, persze nem a fogyókúrás receptek között.
Csokigombóc
Hozzávalók:
4 dl liszt
4 tojás
1 csipet só
1 evőkanál rum
½ cs. sütőpor
a sütéshez olaj
porcukor
kakaópor
Felverjük a 4 tojást a rummal és a sütőporral. 1/2 liter vizet felforralunk, amikor lobogva forr, beleöntjük a 4 dl lisztet. A tűzről levéve nagyon gyorsan összekeverjük, majd a forró masszához hozzáadjuk az előkészített tojást, és azzal is összekeverjük. Ha kihűlt, forró olajba két evőkanál segítségével kis gömböket teszünk. Sütés közben a tüzet takarékra csökkentjük, s így a gombócok megnőnek. Lyukas kanállal kiszedjük, és porcukorral kevert kakaóba forgatjuk.
Megjegyzés: egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, hogy megnőve legyen hely a forgatáshoz, így egyforma rózsaszínűre sülnek
| |