Vaníliás-meggyes lapok
Hozzávalók:
1 cs. leveles-vajas tészta
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl tej
cukor
1 kis üveg meggybefőtt
1 púpos ek. étkezési keményítő
A pudingot az előírás szerint megfőzöm, csak kevesebb tejben. A meggyet leszűröm (csak a 2/3-át használtam fel), kb 1 dl meggylében elkeverem az étkezési keményítőt, adok hozzá ízlés szerint cukrot (1-2 evőkanállal), és besűrítem. Hozzákeverem a leszűrt meggyet és hagyom kihűlni.
A tésztát kinyújtom (most kelt leveles-tésztát használtam és ez kinyújtva kapható) fél cm vastagra, és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágom, megkenem felvert tojással, mindegyik közepére egy adag kihűlt vaníliapudingot és rá egy adag meggyet teszek, majd 200 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálalom.
Mindig nagy sikere van, pedig nagyon egyszerű az elkészítése, főleg ha készen vett tésztát használok hozzá.
|
Sütési idő mennyi?