Spenótos rakott palacsinta
Hozzávalók:
Palacsintához:
2 tojás
30 dkg liszt
tej
fél csomag mirelit spenót
2 gerezd fokhagyma
só
Töltelékhez:
30 dkg sonka
4 evőkanál liszt
4 dl tej
10 dkg reszelt sajt
bors
só
tetejére reszelt sajt
Palacsintatésztát készítek a szokásos módon, amibe spenótot és zúzott fokhagymát keverek.
A töltelékhez a sonkát lereszelem a reszelő durvább fokán (ha egyben van a sonka, egyébként vékony csíkokra vágom) és egy serpenyőben kevés olajon megpirítom. Megszórom liszttel, együtt pirítom pár percig, majd felöntöm a tejjel és sűrűre főzőm. Sózom, borsozom és hozzáadom a reszelt sajtot. Addig kevergetem, míg a sajt elolvad.
A palacsintatésztából a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütök, majd egy kivajazott jénaiba teszem. Minden palacsintát megkenek a sonkás besamellel, a tetejére reszelt sajtot szórok és 200 °C-os sütőben megsütöm.
|