Sajtos vagdalt húspogácsa
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
2 zsömle
2,5 dl tej
1 kis fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 tojás (lemaradt a képről)
10 dkg sajt (lemaradt a képről)
pirospaprika
só
bors
majoránna
olaj
zsemlemorzsa
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítom. A szikkadt zsemlét kockára vágom és leöntöm a tejjel. Ha megszívta magát, kézzel összemorzsolom. A darált húshoz adom a hagymákat, a tojásokat, a kicsavart zsemléket és a fűszereket. Összegyúrom, a maradék tejet is beledolgozom. Ha túl lágy lenne egy kis zsemlemorzsát is adok hozzá. A sajtot nagyobb kockákra vágom. A húsmasszából pogácsákat készítek, mindegyik közepébe nyomok egy sajtdarabot, megforgatom zsemlemorzsában, a tetejét megkenem olajjal és 200 °C-os sütőben félig megsütöm. Ekkor megforgatom, a tetejét megkenem olajjal, és szép pirosra sütöm.
Főzelékre feltétnek és körettel is finom.
Megjegyzés: mivel hidegen is nagyon jó íze van, ezért rúdban is lehet sütni. A közepébe sajtcsíkot teszek és nem túl duci rudakat készítek. Hidegen jól lehet szeletelni.
|