Gyümölcsös rizsfelfújt
Hozzávalók:
15 dkg rizs (ha lehet gömbölyű szemű)
12 dkg cukor
4-5 dl tej
3 tojás
2 ek. vaj
1 cs. vaníliás cukor
só
fahéj
gyümölcs
A rizst megmosom, és annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha beszívta a vizet, hozzáöntöm a tejet, sózom, és gyakran kevergetve megfőzöm. Ha tej is elfogyott alóla, hozzákeverem a vajat, befedem, és még hagyom állni, hogy a rizsszemek teljesen megpuhuljanak.
A tojássárgájákat jó habosra keverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd hozzákeverem az időközben kicsit kihűlt rizst és az apróra vágott gyümölcsöt. Végül óvatosan beleforgatom a habbá vert tojásfehérjéket.
Egy kis tepsit sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát. 180 °C-os sütőben megsütöm.
Tálaláskor porcukorral megszórom a tetejét és a gyümölcshöz illő lekvárral tálalom. (Én most őszibarackbefőttel készítettem és higított baracklekvárt adtam hozzá.
|