|  | Nagyon sok pogácsareceptet kipróbáltam már, de valahogy mindig visszatérek ehhez a recepthez. 18 évvel ezelőtt kóstoltam először ezt a változatot. A volt szomszédom anyukája gyakran sütötte, és sokszor kaptunk belőle kóstolót. Hiába figyelmeztetett, hogy melegen ne együnk belőle, mire kihűlt volna, már  csak az emlékeke maradt.    Sajtos pogácsa
   Hozzávalók:   50 dkg liszt 25 dkg Ráma margarin 2 dl tejföl 2 tojássárgája 3 dkg élesztő 1 dl tej só tetejére sajt   A lisztet összemorzsolom a margarinnal. A langyos tejet összekeverem a élesztővel, egy csipetnyi cukorral és felfuttatom. A tojássárgájával , a tejföllel és a sóval együtt a lisztes margarinhoz adom. Alaposan összegyúrom, kinyújtom és hajtogatom. Először 3 részre, majd a két szélét középre és egymásra. Ezt még kétszer megismétlem, miközben kb. 20 percig hagyom pihenni. Végül kinyújtom, a tetejét megkenem a maradék tojásfehérjével, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom. (Vagy kinyújtom, kiszaggatom, utána kenem meg és szórok rá sajtot.) 200 °C-os sütőben megsütöm. 
   
 
 |  | 
Igen. Hajtogatni, pihentetni, nyújtani, hajtogatni, pihentetni.:)