| A recept a leveses bögréről való. Általában magyarosan készítem, bár azt is elég ritkán, mivel családom ifjabbik fele hallani sem akar a gombáról, nemhogy megenni. Lányom szerint már az is elhibázott dolog volt, hogy az oviban gomba volt a jele. Valaha én is így viszonyultam hozzá, úgyhogy van még remény.:) Most a bögrén lévő receptet próbáltam ki. A család felének ízlett.:)
Gombaleves
Hozzávalók:
40 dkg gomba
1 db hagyma
2 ek liszt
2 ek. tejföl
3 ek. olaj
petrezselyem
2-3 db leveskocka
Vajas galuskához:
1 tojás
2-3 dkg vaj
liszt
só
bors
A hagymát apróra vágom, és az olajon megpirítom. Hozzáadom a felszeletelt gombát, és együtt pirítom tovább. Megborsozom, felöntöm másfél liter vízzel és hozzáadom a leveskockákat. Kb. 10 percig főzöm, majd a tejfölt a liszttel, az apróra vágott petrezselyemmel és egy kis vízzel összekeverem, adok hozzá a forró levesből, és behabarom vele a levest.
A puha vajat kikeverem a tojással, sóval és annyi liszttel, hogy galuskakeménységű masszát kapjak, majd a levesbe szaggatom.
| |