Diós-kekszes ostya
Hozzávalók:
1 cs. ostyalap
30 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott dió
30 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
25 dkg kristálycukor
3 tojás
A vajat a porcukorral nagyon kis lángon összeolvasztom. A tűzről levéve hozzáadom az egész tojásokat, a darált kekszet és a darált diót. Kicsit főzöm.
Közben egy lábasban megpirítom a kristálycukrot, ha teljesen felolvad, akkor hozzáadom a vágott diót és együtt egy kicsit rotyogtatom. Hozzáadom a kekszes keverékhez és gyorsan 3 ostyalapra kenem, majd befedem a maradék 3 lappal. A hűtőben hagyom megszilárdulni. Jól szeletelhető.
(Edina receptje.)
|
Brigi!
Miért akarod felpuhítani? Az a jó, ha ropogós. Az ostyaszeletek is addig jók, míg ropogósak.
Ha meg mindenáron puhítani akarod, akkor gőz fölé kell tartani, és megpuhul, de ennél ne tedd!:)