| Húsos palacsinta
Hozzávalók:
12 db sós palacsinta (a szokásosnál kicsit vasgabb)
0,5 kg darált sertéshús
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 papírdobozos sűrített paradicsom
só, bazsalikom, oregano
Sajtos besamelhez:
3 ek. Ráma margarin
3 púposabb ek. liszt
3 dl tej
10 dkg reszelt sajt
só, szerecsendió
Tetejére 5 dkg reszelt sajt
A hagymát apróra vágom, kevés olajban megpirítom, hozzáadom a darált húst, fehéredésig kevergetem, fűszerezem, sűrített paradicsommal összekeverem, és készre párolom. A végén ne maradjon sok leve! Ezzel a húsraguval töltöm meg a palacsintákat, és egy tepsibe lerakom.
A margarint felolvasztom, megfuttatom rajta a lisztet, felöntöm tejjel és sűrűre főzöm. Fűszerezem sóval, szerecsendióval és hozzáadom a reszelt sajtot. Addig kevergetem, míg a sajt elolvad. Bevonom vele a palacsintákat, és reszelt sajtot szórok a tetejére. 200 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: készíthetjük úgy is, hogy a palacsintákat rétegezzük a raguval és a besamellel. A tetejére besamel és sajt kerüljön, majd úgy szeleteljük, mint a tortát.
| |