|
Olasz sajtleves
Hozzávalók:
6 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 l húsleves (leveskockából)
2 evőkanál liszt
3 evőkanál paradicsompüré
1 késhegynyi fehérbors
1 csomó metélőhagyma
15 dkg tömlős sajt
5 dkg reszelt füstölt sajt
A húsos szalonnát apró kockákra vágom, a fokhagymát szétnyomom. Lábosba téve az olajon 1-2 percig pirítom a szalonnát, hozzákeverem a fokhagymát, majd felöntöm a húslevessel. A lisztet simára keverem 1 dl hideg vízzel, a paradicsompürével és a leveshez öntöm. Megborsozom, hozzáadom a kétféle sajtot, és kb. 3-4 percig forralom, amíg a sajt teljesen felolvad. Levesestálba öntöm és a tetejét meghintem apróra vágott metélőhagymával.
Megjegyzés: háromféle sajtot használtam hozzá. A tömlős sajt gyorsan felolvadt, de a kockasajt, amiből 2 kockát tettem bele, nem akart teljesen felolvadni. Úgy látszik, hogy nem mindegyik olvadós fajta. Végül egy szűrőn átnyomkodtam, mert a szalonna miatt nem akartam turmixolni. Nagyon finom lett. Sonkás tömlős sajtot tettem bele, ami a füstölt sajttal együtt nagyon jó ízt adott neki. Készen kapható krutonnal tálaltam, de ha nincs, jó a pirított zsemlekocka vagy kenyérszelet is.
Planétás recept.
| |