Tepsis tarja levesporos krumplival
A tepsit sütőpapírral kibélelem, a tarjaszeleteket valamilyen fűszerkeverékkel befűszerezem, mindkét oldalán beolajozom, és egymás mellé fektetem a tepsiben. A maradék fűszert olajjal összekeverem és beleforgatok pár szem hasábokra vágott krumplit, amit a hússal együtt megsütök.
A tepsi maradék felében levesporos krumplit sütök.
Ehhez a krumplit kockára vágom, egy zacskóba teszem, amibe – a krumpli mennyiségétől függően – 2-3 ek. olajat öntök. Jól átforgatom, majd beleszórok egy fél vagy egy egész zacskó gombás, sajtos vagy hagymás levesport. Jól összerázom, a sütőpapírra terítem és a hús mellett a sütőben megsütöm.
Megjegyzés: mivel nem volt itthon levespor, ezért egy gombás tésztaszószport használtam hozzá. Ugyanolyan jó, mint a levespor. A krumpli íze nem lesz intenzíven pl. gombás, mégis ad neki egy érdekes, finom ízt.
|
Nagyon örülök, hogy ízlett, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)