| Szeretem a tepsiben sült krumplit. Felidézi a gyerekkoromat, amikor a téli estéken ez egy gyakori csemege volt. Régebben én is gyakrabban készítettem, de valahogy leszoktunk róla, mint a meleg vacsorákról általában. Köretként ma is gyakran kerül az asztalra valamilyen fűszeres formában. Ez az egyik.
Levesporos sült krumpli
Ehhez a krumplit kockára vágom, egy zacskóba teszem, amibe – a krumpli mennyiségétől függően – 2-3 ek. olajat öntök. Jól átforgatom, majd beleszórok egy fél vagy egy egész zacskó gombás, sajtos vagy hagymás levesport. Jól összerázom, a sütőpapírra terítem és a sütőben megsütöm.
Megjegyzés: a képen gombás tésztaszósz-port használtam, azzal is nagyon jó volt.
| |
Kedves Csilla!
Köszönöm szépen a gratulációt, és ami az energiát illeti, abból egyre kevesebb van, ezért is ritkábbak az új receptek, meg azért, mert egyre többször főzök a saját honlapomról, és ami már egyszer fent van, azt már tehetem fel újra.:)
Már jó pár évvel ezelőtt készítettem ezt az ételt, így nem emlékszem már, hogy mennyi volt a krumpli, de annyi, amennyi 4 főnek elég. Az egész zacskóval hozzákevertem. Ha több a krumpli, akkor egy kis sóval ki lehet pótolni.