|
Ínyenc rizses hús
Hozzávalók:
½ kg sovány hús (sertés, szárnyas)
1 közepes hagyma
2 g. fokhagyma
1 db babérlevél
1-2 db ecetes uborka
1 dl fehérbor
Erős Pista
25 dkg rizs
1 leveskocka
1 cs. petrezselyem
4 főtt tojás
reszelt sajt a tálaláshoz
só, bors
olaj
A felaprított hagymát kevés olajon megpárolom, majd átpirítom rajta a kis kockákra vágott húst. Ráöntöm a bort, hozzáadom a babérlevelet, az átpréselt fokhagymát, a felaprított ecetes uborkát, a sót, a borsot és ízlés szerint a paprikakrémet. Először fedő nélkül főzöm, majd amikor a bor fele elpárolgott, fedő alatt puhára párolom.
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzöm, majd a húshoz keverem az apróra vágott petrezselyemmel együtt.
Keménytojással és reszelt sajttal tálalom.
| |