Egy újabb gyümölcsös húsétel, ami ismét elnyerte a család tetszését.
Csirke mangó szószban
Hozzávalók:
4 db fél csirkemell filé
25 gr vaj
1 ek olaj
Szószhoz:
1 friss mangó (vagy konzerv mangó)
1 apróra vágott hagyma
25 gr vaj
reszelt citromhéj
1 csirkehúsleves kocka
1 ek. citromlé
só, bors
2 ek. apróra vágott dió
60 ml tejföl
A mangót vékonyan meghámozom. (Ha jó érett, akkor a héja könnyen lehúzható, ha kicsit keményebb, akkor burgonyahámozóval szép vékonyan meghámozható.) Feldarabolom és pépesítem.
A hagymát megpárolom az olaj és a margarin keverékében, hozzáadom a mangópürét, a citromhéjat és a leveskockát. Ízesítem citromlével, sóval és borssal. Addig forralom és kevergetem, míg besűrűsödik. Csak azután sózzuk, ha egyáltalán szükség van rá, amikor a leveskocka már teljesen feloldódott benne.
A csirkemelleket kettévágom, sózom és a margarin-olaj keverékében megsütöm.
A szósz felmelegítem és belekeverem a tejfölt és a diót.
Tálaláskor a húst tálra teszem és bevonom a mártással.
Megjegyzés: az eredeti receptben a végén a szószba egy szál apróra vágott zellert is kellett volna kevernem, de én sajnos hadilábon állok a zellerrel, csak abba teszek, amiből tradicolnálisan kihagyhatatlan.
(Forrás: www.cookbook.hu)
|
De! Sajnos annyit tettem hozzá A lényeg, hogy jó volt