Gyümölcskrémes kocka
Hozzávalók:
1 kisebb tepsi nagyságú,1 cm vékony piskóta
/3 tojasból/
50 dkg eper vagy más gyümölcs
2 főzés nélküli vaníliás pudingpor
1 l tej
25 dkg túró
2 dl tejszín (vagy Hullala)
ízlés szerint 5-7 ek. cukor
1 cs. zselatinpor
A tejszínből cukor nélkül kemény habot verek, és hidegre teszem. A gyümölcsöt feldarabolom, és a felét félretéve a másik felét összeturmixolom.
A pudingport a zacskón lévő előírás szerint, de csak 9 dl tejben elkészítem. A túrót áttöröm (legegyszerűbb mixelőrúddal), majd összekeverem a gyümölcspürével, a cukorral és a darabos gyümölccsel. A tejszínhabot, a pudingot és a gyümölcsös túrót lazán összekeverem. A zselatinra ráöntöm a maradék 1 dl tejet és a mikróban feloldom. Kicsit hagyom hűlni, és a krémhez keverem.
Egy kisebb tepsit kibélelek folpack fóliával és beleöntöm a krémet, majd a tetejére nyomom a piskótalapot. Fóliával letakarom és legalább fél napra a hűtőbe teszem dermedni.
Tálalás előtt egy tálcára borítom, lehúzom róla a fóliát, gyümölccsel , csokival és tejszínhabbal díszítem.
|