| Régen gyakran készítettem, mert nincs vele sok pepecselés, egyszerű, de nagyon finom étel. Egy edényben készül, így a mosogatáson is lehet spórolni.:) Majdnem olyan, mint egy jó paprikás krumpli, csak egy kicsit tartalmasabb.
Pincepörkölt
Hozzávalók:
60-70 dkg marha vagy sertéshús (lapocka)
1 nagy fej hagyma
1-2 paprika, paradicsom
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
70 dkg tisztított krumpli
Erős Pista
gulyáskrém
A hagymát apróra vágom, kevés olajban megdinsztelem, hozzáadom a húst, a pirospaprikát és kevergetem, míg a hús felülete összekap. Ekkor hozzáadom a többi fűszert, a paprikát és a paradicsomot, kevés vizet öntök hozzá és lefedve majdnem puhára főzöm. Ekkor beleteszem a hasábokra vágott krumplit és öntök hozzá még egy kis vizet, de ne túl sokat, ne lepje el teljesen. Még teszek hozzá sót és Erős Pistát. Ha nem elég finom, adhatunk hozzá egy kis Piros Aranyat vagy gulyáskrémet. Lefedve készre főzöm.
Megjegyzés: olyan legyen, mint egy szaftos paprikás krumpli. (Én most egy picit túlfőztem és egy kicsit szárazabb lett, bár van, aki így szereti, én szaftosabban.)
| |