|
Metélőhagymás kukorica krémleves
Hozzávalók:
-
1 doboz kukoricakonzerv
-
0,5 l húsleves (kockából)
-
2 dl tejszín
-
5 dkg Ráma margarin
-
2 púpozott ek. liszt
-
1 csokor metélőhagyma
-
szerecsendió
-
bors, só
A kukoricát leszűröm, majd a vajon kicsit párolom. Egy részét félreteszem a tálaláshoz, a többire rászóróm a lisztet, kevergetem egy kicsit, de nem pirítom meg. Felöntöm a húslevessel és a tejszínnel. Felforralom, fűszerezem sóval, borssal és szerecsendióval, majd a tűzről levéve az apróra vágott metélőhagyma felét is belekeverem. Mixelőrúddal pépesítem és még egyszer felforralom.
Tálaláskor a maradék metélőhagymát a tetejére szórom, a félretett párolt kukoricát betétként beleteszem.
Megjegyzés: ez a mennyiség csak szűken elég 4 főnek, csészében tálalva. Annyira finom volt, hogy szívesen repetáztunk volna. Legközelebb dupla adagból készítem. Nagyon finom volt tejszínnel, de szerintem tejjel ill. vegyesen is nagyon ízletes lenne, arról nem is beszélve, hogy mennyivel diétásabb.
(Forrás: egyperces receptek)
| |