| Anyukám egyik kedvenc étele volt. Nagyon egyszerű, húsmentes és én is nagyon szeretem. Nagymamám mindig frissen gyúrt tésztát készítettehozzá. Régebben még én is többször gyúrtam magam a tésztát, de már évek nincs rá elég időm (pedig gépem is van hozzá).:(
Paprikamártásos tészta
Amíg egy 25 dkg-os metélt tésztát sós vízben kifőzök, addig egy hagymát felaprítok és egy kevés olajon megdinsztelek. Leveszem a tűzről, és pirospaprikával elkeverem. Adok hozzá 4-5 db felkarikázott paprikát, sózom, és lefedve megpárolom. Ha nem enged elég levet, egy kevés vizet öntök hozzá. Végül behabarom. Egy dl tejfölhöz vizet keverek és 2 púpos kávéskanál lisztet simára keverek benne, majd a paprikához öntöm. Felforralom és már kész is.
| |
Kedves Emőke!
Nagyon örülök, hogy ízlik ez az egyszerű étel. Már én is rég nem készítettem, pedig nagyon szeretem.:)