| Van egy nagyon egyszerű és gyors univerzális tészta, ami felhasználható édes és sós sütemények készítéséhez, és még fagyasztható is. Néha így mentem meg a szavatossági idő lejárta előtt a túrót, mert így később is felhasználható.
Hozzávalók az alaptésztához
25 dkg túró
25 dkg Ráma margarin
25 dkg liszt
só
Sós sütemény túrós tésztából
A tésztába annyi sót keverek, amennyit a pogácsába teszek. (Érzésre és kóstolva.) A tészta egyik felét néhányszor hajtogatom, kinyújtom, kicsi pogácsákat szaggatok belőle, tojással megkenem a tetejét, és reszelt sajtot szórok rá.
A tészta másik felébe tetszés szerinti fűszereket szórok. Jelen esetben pirospaprikát, borsot, fokhagymaport és egy kis őrölt köményt, majd összegyúrom, kinyújtom, csíkokat vágok belőle, 2-3 csíkot összetekerek és vagy csavart rúd formájában vagy karikára formálva 200 °C-os sütőben megsütöm. Vigyázni kell, mert könnyen megég, mert a színe miatt nehéz észrevenni, hogy már megsült.
| |