| A leves azért kapta ezt a nevet, mert tényleg összeszedtem minden zöldségfélét, amit itthon találtam.
Mindent bele zöldség krémleves
Hozzávalók:
mexikói zöldségkeverék
zöldbab
karalábé
sárgarépa
fehérrépa
cukkini
snidling
1 dl tejszín, tej
húsleves (vagy leveskocka)
só, bors, Vegeta
liszt (a leves mennyiségétől függően 2-3 ek.)
olaj
A zöldségeket feldarabolom, és kevés olajban megpirítom. Ételízesítővel és borssal ízesítem, majd egy kevés víz hozzáadásával fedő alatt megpárolom. Ha a levét elfőtte, megszórom a liszttel, kicsit kevergetem és felöntöm húslevessel. Felforralom, még fűszerezem, ha szükséges, mixelőrúddal turmixolom, hozzáöntöm a tejszínt, az apróra vágott snidlinget és már csak összemelegítem. Ha sűrű, tejjel hígítom. Pirított kenyérkockákkal tálalom
A pirított kenyérkockákhoz először megpirítom a kenyeret, felkockázom és még egyszer kevés olajon is átpirítom, hogy jó ropogós legyen.
Megjegyzés: tejszín helyett csak tejjel is készülhet, de nekem volt maradék tejszínem, így azt tettem bele, és még tejet is. A sokféle zöldségtől nagyon finom lett.
| |