| Hollandi szelet
Hozzávalók:
4 szelet karaj
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
olaj
só
A mártáshoz:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dl tej
só, szerecsendió
A karajt kiverem, besózom, tojásba és reszelt sajtba mártva forró olajban világosra sütöm. Tűzálló tálba rakom, vagy sütőpapírral bélelt kis tepsibe. A vajból, lisztből a tejjel besamelt készítek, sóval és egy kevés reszelt szerecsendióval ízesítem, és állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Ráöntöm a húsra, tetejére szórom a maradék reszelt sajtot, és a sütőben kis lángon fóliával lefedve 10 percig sütöm 200 °C-os sütőben, majd fólia nélkül megpirítom a tetejét.
Megjegyzés: az eredeti recept Lévai Vera szakácskönyvéből van. (Kicsit több sajtot használtam hozzá.)
| |
2x is megkínlódtam a sajttal (panírozásnál és sütésnél sem akart rajta maradni), de a végeredmény!!! Nagyon-nagyon finom lett.