Vörösboros szilvaleves
Hozzávalók:
50 dkg szilva
1/2 cs vaníliás pudingpor
1 dl tejszín
vörösbor
10-15 szem aszalt szilva
cukor
fahéj
Az aszalt szilvát felaprítom, és vörösborba beáztatom.
A szilvát kimagozom, és 4–be vágom. Annyi vízben teszem fel főni, amennyi bőven ellepi. Ízesítem ízlés szerint cukorral, fahéjjal és megfőzőm. A pudingport vörösborral elkeverem, és a szilvához adom. Felforralom és a tejszínt is beleöntöm. Egy mixelőrúddal pépesítem és vörösborral hígítom. Végül beleöntöm levével együtt az aszalt szilvát is.
Tálaláskor tejszínhabbal és egy kis aszalt szilvadarabbal díszítem.
Megjegyzés: nem tudom a bor pontos mennyiséget, mert kóstolgatással öntöttem hozzá hol bort, hol vizet. Így megmarad valamennyi az alkoholból, de ha fordítok a sorrenden és a szilvát borral kezdem el főzni, akkor nem nagyon marad benne alkohol. Télen aszatszilvából is készíthető.
|
Elkeszitettem,egy kellemes, konnyu nyari leves.