Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Marlenka

Amióta először kóstoltam a Marlenkát egy teaházban, azóta szeretném elkészíteni. Már sokszor szemeztem a különféle receptekkel, de az alábbit találtam a legszimpatikusabbnak. Ezt a receptet Júlia adta közre az Lx konyhalistán, ezt másoltam be ide, végén a saját megjegyzéseimmel.

 

Hagyom megpuhulni, mielőtt felszeletelem.  Marlenka

 

Az eredeti leírás:

 

„Marlenka - mézes - szerintük egy régi örmény recept, ami az orosz asszonyok kedvenc

receptje.


Tészta:
100 g vaj
2 evőkanál méz
250 g cukor
1 kiskanál ecet
1evőkanál szóda
2 tojás
700 g simaliszt

Összekeverjük a szódát és az ecetet. Erre egy magasabb edényt használjunk,
mert hab képződik a tetején. Egy edényben kikeverjük a vajat, mézet és a

cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes szódát, és tovább keverjük. A keveréket

lángra tesszük és állandó keverés mellett 2 tojást adunk hozzá, és
addig keverjük, míg habos nem lesz a színe és a keverékünk, meg nem barnul.
Akkor azonnal levesszük a tűzről. Kicsit hagyjuk hűlni és hozzáadjuk a 700 g
simalisztet és az így kapott tésztát jól kidolgozzuk. A tésztát 7-8
cipócskára osztjuk, egyenként élelmiszerfóliába csomagoljuk, letakarjuk és
egy órát meleg helyen állni hagyjuk. Egy óra múlva mindegyik cipócskát
palacsinta
formára (kb. a vastagságát jelöli ezzel) sodrunk és 190°C fokra melegített
sütőben kb. 4 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, hogy meg ne égjen, mert

gyorsan sül.

Krém:
200 g vaj
1 doboz sűrített tej (Salko ez egy márka) a doboz kb. 2 dl lehet
nem kötelező, de tehetünk bele mogyorót (nem földi mogyorót) és 100 g
konyakot

A sűrített tejet dobozostól 3 órán át főzzük úgy, hogy teljesen el legyen
lepve vízzel. Kihangsúlyozza, hogy a 3 órát nagyon fontos betartani. Utána a
dobozt kihűtjük így a doboz belsejében a sűrített tej barna színű kása
sűrűségű anyaggá válik. Ezt kiborítjuk egy tálba és a vajjal addig mixeljük
míg egy homogén anyagot nem kapunk. Ekkor belekeverhetjük a nem kötelező
anyagokat - mogyoró, konyak - majd ezzel a keverékkel megtöltjük a megsült
tortalapokat. A tetejére egy megsült lapot reszelünk, amit tetszés szerint
ízesíthetünk (összekeverhetünk) dióval esetleg kakaóval.

Megjegyzés:
Valaki hozzáfűzte, hogy neki a tészta szétpotyogott, amire egy másik azt
válaszolta, hogy a lisztet nagyon forró (forrásban lévő) masszába kel
belekeverni, mert máskülönben szétpotyog a tészta és a lapokat csak 1-2
percig kell sütni. Amennyiben a lapok túl kemények lennének jól meg kell
kenni kávéval esetleg konyakkal.”

Megjegyzés: nem tudom itthon milyen konzervdobozos sűrített tej kapható, én ezt Szlovákiában vettem, de már láttam itthon is. A főzés után az állaga olyan, mint egy sűrű karamellkrém, az íze is ahhoz hasonlít. Finom krémet lehetne belőle készíteni karamelltortához. Végig a legkisebb hőfokon főztem.

Szóda alatt nem voltam biztos benne, hogy mit ért, szalakálit vagy szódabikarbónát, az utóbbit tettem hozzá. A lisztet a forró masszához kevertem. Szerintem egy kicsit sok a liszt, mert elég kemény lett a tészta, legközelebb 10 dekával kevesebbet teszek bele. Úgy tudtam kinyújtani, hogy fél percre betettem a mikróba a gombócokat, mielőtt kinyújtottam, így visszapuhult, de így is izomlázam lett, mire a 7 lappal végeztem. Max. 2-3 percig sütöttem, az elég volt.

A krém fantasztikus lett, darált mogyorót és konyakot is tettem hozzá.

A lapokat megkentem konyakos kávéval, hogy puhább legyen, az ízén sem rontott.

Tetejére az összetört lapot kakaóporral és a darált mogyoró maradékával kevertem össze.

Kicsit macerás, de szerintem megéri.

 

Hozzávalók. A sűrített tejet 3 órán keresztül főzöm. Kihülés után a dobozban egy sűrű massza lesz. Ezt  a masszát a margarinnal krémesre keverem...

...miközben darált mogyorót és konyakot adok hozzá. A tésztához egy lábasban elkeverem a margarint, a mézet, a cukrot és elkezdem melegíteni... ...a szódabikarbónát összekeverem az ecettel... ...és ezt is a cukros vajhoz adom, vigyázva kevergetem, nehogy nagyon megbarnuljon.

A tűzről lehúzva gyorsan elkeverem a tojásokkal... ...és a liszttel. 7 kis cipóra osztom és fóliába csomagolva 1 órát meleg helyen pihentetem. Kinyújtom...

...pár perc alatt megsütöm és nagyjából egyformára szabom a lapokat. A lapokat konyakos kávéval, majd a krémmel is megkenem és egymásra rakom. Tetejére krém kerüljön. Az egyik lapot összetöröm...

...összekeverem kakaóporral és darált mogyoróval... ...és a tetejére szórom. Hagyom megpuhulni, mielőtt felszeletelem.

21 hozzászólás
Idézet
2017.12.19. 21:17
Lendvai Regina
Szia! Azt szeretném kérdezni,hogy hűvös helyen meddig áll el? Szeretném megsütni karácsonyra de jó lenne ha picit előbb lehetne. Ha lehet akkor hogyan lefedve alufóliával vagy csak konyharuhaval vagy tegyem bele nagyobb ethordoba ? Köszönöm előre is a válaszod
Idézet
2015.08.08. 16:31
Felföldi Péter

Sziasztok,

Kész karamellt a www.markomilk.hu oldalon is lehet rendelni. Ott vannak dobozos sűrített tejek és dobozos tejkaramellek is mindenféle ízben :)

Ugyanezeket találtam a www.dulcedeleche.hu oldalon is.

Idézet
2015.06.08. 12:03
Aliz

Kedves Julianna!

Írtam a receptben, hogy nem tudtam biztosan én se, hogy mit ért szóda alatt, így én szódabikarbónát tettem hozzá. A mogyoró alatt törökmogyorót, ill. hagyományos mogyorót, és nem földimogyorót értek.:)

 

Idézet
2015.06.04. 19:37
Julianna
A mogyoró az milyen azt értettem, hogy nem földi:) és akkor az ecethez szalakálit kell akkor tenni 1 evőkanálnyit?
Idézet
2014.01.31. 15:55
Nóri

Sziasztok!

Pontosan ez a recept alapján csináltam annyi módosítással, hogy mivel nem nagy városban lakok, a sürített tejet egy üveg edénybe tettem (kisebb dunsztos üveg) és vízbe állítva az üveget készítettem el a krémet. Mivel vastag volt az üveg fala, nagyon sokáig tartott (4 óra) de a süti íze kárpótolt. Isteni lett. Az enyém kicsit száraz lett, de elszámoltam az adagot, mivel 2 sürített tejet vettem csak.

Idézet
2013.03.30. 22:37
Csi

Köszi ez nagyon jó ötlet volt!!! :) Pillanatok alatt ki lehetett nyújtani a tésztát...


2012.12.09 19:28
monka

„ Sziasztok, a suritett tejet foztem en mar 2 orat is - ekkor nem karamellizalodott meg elegge, kell az a 3 ora, hogy szep suru es aranysargas - barna legyen. A tésztát vizsonylag nehéz nyújtani, ezért amikor már morzsolodik, bedobom a mikroba 800 Watton par masodpercre, ujra nyujthato lesz. Mikor elkeszul a Marlenka, nagyon szarazaz a lapok, sok benne a krém, fontos, hogy minden lehutve keruljon egybe (a tesztára a  krém), és legjobb másnap vagy 2 nappal kesobb elkesziteni - lezart dobozban tarolni. Hetekig eláll. MI nagyon szeretjuk....bar igaz, sok vele a munka ....

Idézet
2013.01.12. 20:07
Cooksurfer

Sziasztok,

a recept nagyon jo, orulok,h rabukkantam.Igazabol a suritett tejet sajat magam keszitettem, ez egy sima beforralas.Sokan vajat, tejszint raknak bele, ami zsirtartalmat noveli, az meg kerul eleg vajjal a krembe. Utana en egy kis labasba raktam fedovel,s azt allitottam egy vizzel nagyobb labasba.

Erdekes dolog ez nagyon, mert a karamellizalodas 150-160 fokon megy vegbe,s a kulso viz homerseklete 100 foknal nem nagyobb,d a kis labas belsejeben allando,s tartos 150 fok koruli homerseklet lehetseges, mert bizony a cukor szepen karamell szinure szinezi a suritett tejet.

Udv.

CS.

Idézet
2013.01.12. 15:42
Nádasi Erika

konzervbe... bocs.. :)))

Idézet
2013.01.12. 15:41
Nádasi Erika

Sziasztok!

Akinek felrobbant a tej, esetleg nem tubusos sűrített tejet használt? Az nekem is "letekeredett" de lehet rendes konzerbe zártat kapni - Egerben  pl. a privát üzletekben - .

Nagyon jó ez a recept, köszi! :)

Idézet
2012.12.09. 19:28
monka

Sziasztok, a suritett tejet foztem en mar 2 orat is - ekkor nem karamellizalodott meg elegge, kell az a 3 ora, hogy szep suru es aranysargas - barna legyen. A tésztát vizsonylag nehéz nyújtani, ezért amikor már morzsolodik, bedobom a mikroba 800 Watton par masodpercre, ujra nyujthato lesz. Mikor elkeszul a Marlenka, nagyon szarazaz a lapok, sok benne a krém, fontos, hogy minden lehutve keruljon egybe (a tesztára a  krém), és legjobb másnap vagy 2 nappal kesobb elkesziteni - lezart dobozban tarolni. Hetekig eláll. MI nagyon szeretjuk....bar igaz, sok vele a munka ....

Idézet
2012.04.01. 19:11
Beva

A sürített tejet 1 óra hosszat kell fözni, vízben és megkaramellizálódik.


2010.12.07 21:59
peytol

„Szia!

A sűrített tej nem robban fel melegítéskor?köszi p”

Idézet
2011.11.29. 09:38
Aliz

Cybegirl!

Eddig még csak konyakkal készítettem. Mivel kb. 1 dl kerül bele, így az aroma nem helyettesíti azt a folyadékmennyiséget, amitől a krém lágyabb lesz, hogy a lapok jól megpuhuljanak. Esetleg sütőrummal is helyettesíthető vagy valamilyen likőrrel.:)

Idézet
2011.11.28. 16:27
cybergirl

Kedves Alíz!

Azt szeretném kérdezni hogy a konyakot lehet-e valami mással is helyettesíteni, ami ízben hasonló eredményt ad? Esetleg valamilyen aromával?

Köszönöm.

Idézet
2011.10.06. 17:24
Aliz

Andi!

Mennyire alacsony volt a hőmérséklet? Nekem annyira, hogy alig gyöngyözött a víz. Többször főztem már konzervet, de még nem robbant fel.

Idézet
2011.10.05. 16:19
Andi

nekem felrobbant a sűritett tej alacsony lángon is:S

Idézet
2011.07.25. 14:16
Aliz

Anikó!

Köszönöm szépen az információt.:)

Idézet
2011.07.25. 10:52
Anikó

Sziasztok

Én a karamellt az ARBAT áruházláncnál vettem. Már készen van nem kell főzni. 397 g-os kiszerelésben kapható. De ebben a boltban lehet sűrített tejet, sűrített csokoládét, sűrített tejet light  max. 1%-os zsírtartalommal is venni kissebb nagyobb kiszerelésben. A 397 g-os a legkissebb. A boltok általában a Cora-ban vannak, de van a Fény utcai picon az OTP alatt is. Ezeket a sűrítményeket még fagylalt készítésére, is szoktam használni, azonkívül a sűrített csokoládét összekeverem valamilyen vodkával és kész a csokilikör.

 

üdvözlettel

Anikó

Idézet
2011.01.06. 22:57
Aliz

Lady via!

Köszönöm szépen.:) Én Szlovákiából hoztam, de mostanában írta valaki, hogy Budapesten a Nagycsarnok alagsorában lévő ázsia boltban lehet kapni. Valaki meg azt írta, hogy jó hozzá a tubusos sűrített tej, amit egy kisebbb csavaros befőttes üvegbe kell nyomni, lezárni, és ugyanúgy, mint a konzervet egész alacsony hőmérsékleten karamellé főzni. (Ezt még nem próbáltam.) :)

Idézet
2011.01.06. 11:06
Lady via

Hello!

lyen sűrített tejet hol lehet kapni?

U.I.: nagyon király az oldal és a receptek :)

Idézet
2010.12.08. 09:24
Aliz

Peytol!

Nem robban fel.:)

Idézet
2010.12.07. 21:59
peytol

Szia!

A sűrített tej nem robban fel melegítéskor?köszi p

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!