| Canelloni
Hozzávalók:
kész canelloni tészta
Töltelékhez:
50 dkg darált sertéshús
sűrített paradicsom
1 fej hagyma
2 g. fokhagyma
só, bors, oregano
olaj
Mártáshoz:
3 dkg margarin
3 ek. liszt
kb. 4 dl tej
só, szerecsendió
tetejére reszelt sajt
A hagymát felaprítom, és kevés olajban megpirítom, majd a darált húst is fehéredésig átforgatom rajta. Fűszerezem, hozzáadom a fokhagymát, és a sűrített paradicsommal készre párolom. Ne maradjon sok leve! Hagyom hűlni.
Közben elkészítem a mártást. A vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet, átforgatom rajta, de nem pirítom, folytonos keverés mellett hozzáöntöm a tejet és pár perc alatt készre főzöm. Ha nagyon sűrű lenne még egy kis tejet adok hozzá. (Talán egy kicsit nem árt, ha hígabb lesz, mint a szokásos besamell.) Sózom, és szerecsendióval ízesítem.
A kicsit kihűlt húsos masszával megtöltöm a tésztahengereket, egy vajazott tűzálló tálba rakom, és bevonom a mártással. Mindenhol érje mártás, az edény falánál is! Megszórom reszelt sajttal és fóliával lefedve 180 °C-os sütőben megsütöm. A vége felé leveszem róla a fóliát és megpirítom a tetején a sajtot.
Megjegyzés: fontos, hogy a mártás az edény falánál is érje a tésztát, és a lassú sütés, hogy a tészta teljesen megpuhuljon, mivel nincs előre megfőzve.
| |
Kedves Laci!
Ha nagyon szeretnéd elkészíteni, de nem kapsz kész tésztát, nem nagy dolog gyúrni egy tésztát lisztből, tojásból, vékonyra kinyújtani, négyzetekre vágni, tölteni és feltekerni. A végeredmény ugyanilyen lesz, csak olcsóbb.:)